Лъвовете“ на бараж за първи път от над половин векНационалният

...
 Лъвовете“ на бараж за първи път от над половин векНационалният
Коментари Харесай

България аутсайдер срещу Унгария в най-важния мач за последните години

 

„ Лъвовете “ на бараж за първи път от над половин век

Националният тим на България по футбол приема Унгария в може би най-важния си мач за последните 15 години. Двубоят е първи бараж за класиране на Европейското състезание през 2021 година, което трябваше да се състои това лято, само че поради пандемията от Коронавирус, бе отсрочено. За последно „ лъвовете “ играха на огромен конгрес през 2004 година със селекционер Пламен Марков. Последваха седем огромни шампионата (четири международни и три европейски първенства), на които представителният ни отбор не взе присъединяване. Предстоящият съперник е Унгария, а при възможна победа, България ще одобри още веднъж в София в финален бараж преди финалите на Европейското спечелилия от конфликта Румъния – Исландия. 

Шансове да бъдат победени унгарците има, само че букмейкърите слагат нашия народен тим в ролята на новобранец против унгарците. Коефициентите от спортната секция на несъмнено не са в интерес на българския тим. За победа на „ А “ тима ни ставката е 3.65 (тоест, при залог от 1 лев, облагата е 3.65 лева), до момента в който за триумф на унгарците коефициентът е много по-нисък, т.е. опцията за победа е по-висока – 2.15.

Водещите компании за
залози дават много разнородни благоприятни условия за дуела, като една от обичайните е кой ще се класира, т.е. кой ще бъде краен победител. С оглед към този момент упоменатите коефициенти унгарците са в ролята на любимец за краен победител (1.57) против 2.43 в интерес на българския внушителен тим. Любопитното е, че с максимален късмет да отбележат гол имат Исмаил Иса и Божидар Краев (коефициент 4.40), следвани от Спас Делев (5.40). Много преди тях са унгарските национали Адам Шалай (2.90) и Неманя Николич (3.05).

Един от водещите международни марки в региона на
хазарта – австрийския Bwin, е още по-категоричен при оповестяване на коефициентите за дуела. Победата на българите е оценена с още по-високото 3.75 против 2.15 за маджарите. Подобно е числовото изражение и в останалите компании, които одобряват залози за баража. 

не е взел участие в сходен съдбоносен бараж от повече от 50 години. За последно нашите играят на бараж за класиране на Световното състезание през 1966 година в Англия. Тогава в квалификационната група Белгия и България приключват с еднакъв брой точки и се стига до мач, който да дефинира кой ще замине за Мондиала в Англия. „ Лъвовете “ печелят с 2:1 на безпристрастен терен във Флоренция с два гола на Георги Аспарухов-Гунди и се класират за Световното. След това през годините националният ни отбор не е стигал до двубой/бараж в един мач, от който да зависи класиране (с уточнението, че въпреки всичко, в случай че победи Унгария, ще има финален мач против Румъния или Исландия).

Интересен проблем имаше преди конфликта с маджарите поради пандемичната конюнктура в целия свят. УЕФА позволи да има аудитория на мачовете, само че изискването е трибуните да бъдат заети с до 30% от потенциала на стадиона. Така за мача с Унгария на „ Васил Левски “ би трябвало да има 12 000 души. Това обаче поражда забавен проблем, защото разрешението на е в прорез с правилото у нас, че във всеки бранш на даден стадион може да бъдат допускани до 1000 души. Това предписание е издадено от родните управляващи за дуелите от вътрешното ни състезание. И в случай че се съблюдава то и за дуела с Унгария, на „ Васил Левски “ би трябвало да има не повече от 4000 души. До последно се изчакваше решение след запитването от страна на Българския футболен съюз към Министерството на здравеопазването и Министерството на спорта какъв брой тъкмо аудитория може да участва на дуела и какъв брой билети да бъдат пуснати в продажба.

Селекционерът Георги Дерменджиев ще разчита футболисти най-вече от българското състезание, като до последно имаше много проблеми за разрешаване. Нападателят на Арда (Кърджали) Спас Делев даде втори позитивен тест за Коронавирус, откакто към този момент един път прекара заболяването след предходния лагер на националния тим. Драмата бе с нападателя на италианския Специя Андрей Гълъбинов. Българинът прави възторг и в първите си 2 мача в Серия „ А “ означи 3 гола, по отношение на този миг имаха Кристияно Роналдо и звездата на Интер Ромелу Лукаку. Липсата на повиквателна от страна на Дерменджиев разбуни духовете в спортната общност, само че се оказа, че клубният отбор на Гълъбинов – Специя, не го пуска за лагера. Причината е, че след мача с Унгария на 8 октомври, само че 11 октомври нашите гостуват на Финландия в мач от шампионата за Лигата на нациите. И в случай че Гълъбинов пътува за Финландия, откакто се прибере в Италия би трябвало да изкара наложителните 14 дни карантинен интервал. От началото на годината България изигра единствено три мача – първият бе контрола през февруари още преди пандемията и бе изгубен от Беларус с 0:1. В началото на месец септември стартира новото издание на Лига на нациите и нашите направиха 1:1 против Ирландия и 0:1 от Уелс, като и в двата мача позволиха голове надлежно в 93-ата и 94-ата минути.

Унгарците също записаха два мача в Лига на нациите, само че надалеч по-успешни. Те победиха като посетител Турция с 1:0, само че по-късно изгубиха от Русия вкъщи с 2:3. Селекционерът на маджарите, италианецът Марко Роси, има разполагаем четирима играчи, които се състезават в немската Бундеслига. Впечатление вършат най-опитните Адам Шалай (63 мача/21 гола за Унгария) от Майнц 05 и Неманя Николич (29/6) от Фехервар. В Германия играят вратарят Петер Гулаши, който пази на Република България Лайпциг, Вили Орбан играе в същия отбор, а във Фрайбург е Роланд Шалай.

* Мениджър Нюз не носи отговорност за активността на уеб страницата, който е информативен по отношение на активността на уеб страниците, организиращи
хазартни игри, за наличието на уеб страницата, за други уеб сайтове посредством препратките, които съдържа и прочие

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР